Sportélet

"A rekreáció a jó közérzet, a jól érzés, a jóllét, a jó minőségű élet megteremtésének módja. A munkában megfáradt ember feltöltődését, aktív kikapcsolódását, pihenését, felfrissülését, munkaerejének és munkavégző képességének újratermelését jelenti."  Gáldi Gábor sportpszichológus


Településünkön számos szabadidős sporttevékenység és egyesület segíti a mozgás szerelmeseit. Minden korosztály talál magának megfelelő elfoglaltságot és szórakozási lehetőséget. Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára nagyon fontos, melyhez segítséget nyújt a rendszeres testmozgás.

Jóga

A jóga szanszkrit eredetű szó, azt jelenti összekötés, egyesülés. A jóga három pillére: pozitív gondolkodás, helyes légzés, relaxáció a fizikai gyakorlatok mellett. Erőteljesen a helyes testtartás kialakítására, hátizom és váll erősítésére hat jótékonyan. Jógaoktatónk 2013. áprilisától folyamatosan tartja gyakorlatait. A helyszín a patinás Szászvári Várkastély nagyterme, mely hangulatában tökéletesen párosul  a jógaórákhoz.


Köredzés

Immáron több, mint 5 éve van lehetőség csoportos köredzésekre járni Szászváron. A Közösségi Házban minden héten hétfőn és szerdán 18:45-től várja Palkó Anett azt, aki szeretne csökkenteni a testzsírszázalékán, javítani az állóképességén, életminőségén, alakot formálni, vagy nap végén picit levezetni a stresszt. Az edzés súlyzós, funkcionális és saját testsúlyos edzés keveréke, akár egyéni kondíciók figyelembevételével, épp ezért teljesen kezdők is bátran csatlakozhatnak. 

Helyszín: Szent István Közösségi Ház
                7349 Szászvár, Szent István utca 33. 


Amatőr szászvári foci

Az első amatőr labdarúgók a nyolcvanas évek elején szerveződött helyi vállalkozók kezdeményezésével. Eleinte az újtelepi játszótéren zajlott a játék, majd a későbbiekben a tornateremben keddi napokon. Ez a sportnap a kezdetekben zártkörű volt, új játékos csak meghívás után kerülhetett be. Az érdeklődésre való tekintettel ma már nyílt a csapatjáték, elég széles korosztály rúgja a labdát, nem ritka az apa-fia páros sem. Akinek kedve van egy kis mozgással egybekötött kikapcsolódásra szeretettel várják kedden és pénteken a az általános iskola udvarán lévő sportcsarnokba vagy a műfüves pályára.

Helyszín: Kiss György Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
                7349 Szászvár, Szent István utca 25. 


Mecsekháti Utánpótlásnevelő Sportegyesület (MUSE)

A szervezet célja az óvodás és iskolás korú gyerekek sportolási lehetőségének biztosítása, versenyeztetése és sportrendezvények szervezése. Az egyesület égisze alatt elsősorban labdarúgás és kézilabda edzések zajlanak, heti 2 alkalommal.

Elérhetőségek: labdarúgás    Mészáros András - 30/905-2209
                                                 E-mail: meszandras4@gmail.com 

                         kézilabda  -     Hild Laura edző - 30/411-7209
                                                 E-mail: hildlaura94@gmail.com 


Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület

A Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület 2014-ben jött létre azzal a céllal, hogy településünkön és térségünkben programokat nyújtson a szabadban, a természetben sportolni vágyóknak, valamint lehetőséghez jutassa a fiatal tehetségeket. Fontos, hogy a természet szeretetére, megóvására nevelje tagjait.
Fő sport irányok: Futás, túrázás, kerékpározás

Elérhetőségek:

Hang Csaba elnök - 30/650-5418
E-mail: mocorgoke@gmail.com 


Élménylövészet

Mi az élmény a lövészetben?

A lövészet nagyszerű dolog, ami önfegyelmet, nagyfokú koncentrációt, a lőtérszabályzat maradéktalan betartását igénylő tevékenység. Az elsütő billentyű elhúzását követő másodpercben már érkezik is a visszajelzés az eredményességről. Közben megtapasztalható a fegyver elsütésével járó hang- és erőhatás, érezhető a csőből kiáramló lőporfüst illata, látható a kirepülő töltényhüvely.

Kiket érint meg ez az élmény?

Azokat, akik szeretnék a videojátékokban virtuálisan átélt lövészetet reális körülmények között biztonságosan kipróbálni.

Azokat, akiknek az érdeklődését felkeltette a filmekben, háborús híradásokban látott legendás fegyverek használata, és maguk is szívesen kipróbálnának ilyet.

Vagy egész egyszerűen szívesen megismerkednének a lövész sporttal

Milyen feltételekkel vehető igénybe az élménycsomag?

Fegyvereink használata semmilyen hatósági engedélyhez nem kötött az élmény kipróbálásához, nincs szüksége  senkinek előzetes fegyverkezelési gyakorlatra. Az élménylövészen lövőként csak 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy vehet részt.


Elérhetőségek: 

Szászvári Lövész Egylet - Pogrányi Gyula elnök - 06-30-366-91-09
E-mail: szleszaszvar@citromail.hu 


Röpladba

Hétfő esténként remek sportolási és kikapcsolódási lehetőséget nyútj a röpladba a mozgásra vágyóknak. A Kiss György Általános Iskola és ÁMI tornatermében a hét első napján 18:30-tól jönnek össze a helybeli, mázai és a környékbeli  gyerekek, fiatalok valamint az idősebb korosztály képviselteti magát. A  2 órás program kikapcsolódást és örömteli mozgást biztosít remek társaságban.

Szívesen várnak minden kikapcsolódni, mozogni vágyót!


Horgászat

Szászvár és Tófű között egy csodálatos szép völgyben helyezkedik el a 8,6 ha területű Szászvári Horgásztó. Az 1984-ben  alakult egyesület Szilágyi Ferenc elnökségével, 720 taggal működik. Az egyesületnél lehetőség van 10 éves kortól horgászvizsgát tenni. Minden évben megrendezésre kerül a gyermek és felnőtt kategóriás horgászverseny, amit a Halászléfőző versennyel tesznek még vonzóbbá. Az évek során ez a program több száz fős rendezvénnyé nőtte ki magát. A tó szép és nyugodt környezete kiváló helyet nyújt főzésre, piknikezésre és a pihenésre vágyóknak egyaránt. 

Elérhetőségek: 

Szászári Haladás Horgász Egyesület - Szilágyi Ferenc elnök: 06-30-664-6564
E-mail: ferszi@citromail.hu  

Szászvár Nagyközség Önkormányzat 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!